2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jön a választás, újra észrevehetik a politikusok a lakótelepen élőketForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-14 17:22:32
Címkék: Bihari hírek
Nagyjából annyian élnek lakótelepen Magyarországon, mint ahány lakója a fővárosnak van. Nem egy megyei jogú városban az emberek harmada lakótelepi panelházban él.

Nem véletlenül fordulnak a lakótelepeken élők felé a választásokhoz közeledve a pártok: Budapesten és a megyei jogú városokban az emberek egyharmada panelekben lakik. Amikor egy politikus az előregyártott betonkockák korszerűsítéséről kezd el szónokolni, voltaképpen egyszerre 1,7 millió magyarhoz beszél – olvasható az e heti HVG-ben.

A tipikus magyar paneltulajdonos érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, és valamilyen kisegítő jellegű fehérgalléros munkakörben (például ügyintézőként, asszisztensként, technikusként) dolgozik. A főváros ilyen lakóövezeteiben élők közt viszonylag magas a kereskedelemben, a vendéglátásban és a szolgáltató szektorban kenyerüket keresők aránya.

Az átadáskor, 30–50 éve, leginkább a fiatal családok népesítették be a blokkházakat. Hiába számít azonban kifejezetten magasnak az el- és beköltözők aránya, a panelek környékén ma már az országos átlagnál is kevesebb kiskorú található. Az ott élő kicsik jelentős része egyszülős háztartásban nevelkedik, rendszerint az anyjuk felügyelete mellett, és esetleg a testvérük társaságában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!