2024. június 10. Hétfő, Margit, Gréta.
 
Az építőipar jövőre többet tehet hozzá a magyar GDP-hezForrás: vg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-25 15:40:08
Címkék: Bihari hírek
Az idei 0,8 százalékról jövőre csaknem 1 százalékra emelkedhet az építőipar hozzájárulása a gazdasági növekedéshez – jelentette ki Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta, hogy az ágazat teljesítményét – amely közvetve más szektorok fellendüléséhez is hozzájárul – a kormány terveinek megfelelőek a családi otthonteremtési kedvezmény is hajtja. Az államtitkár kiemelte, hogy
idén az első három negyedévben az új lakások száma 50 százalékkal, a kiadott építési engedélyek száma pedig 33 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Hozzátette, hogy az otthonteremtési programhoz tartozó adóvisszatérítési kedvezményt idén novemberig csaknem 8 ezren vették igénybe.

Szárnyalt az építőipar októberben

Hornung Ágnes szerint jövőre szükség lesz az adó-visszatérítés módosítására, az áfaszabályok egyszerűsítésére az építtetők érdekében.
Uniós élmezőnyben a magyar építőipar

Októberben a várakozásokkal ellentétben csökkent az euróövezet építőiparának teljesítménye az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat korábban kiadott kimutatása szerint, ugyanakkor
a magyar építőipar havi bázison a második legnagyobb, éves összevetésben a legnagyobb teljesítménynövekedést érte el az uniós tagok közül.

A magyar építőipar teljesítményét dicsérik az EU-ban

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!