2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Blikk: Pezsgő és fenyőfa miatt csukhatnak le magas beosztású NAV-dolgozókatForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-08 21:24:35
Címkék: Bihari hírek
Az ügy még 2012-re nyúlik vissza. A négy érintett dolgozó három fenyőfát és néhány üveg pezsgőt fogadott el egy pálinkafőzéssel foglalkozó cégtől.

Vesztegetés miatt emeltek vádat négy magas beosztású NAV-dolgozó ellen, akik 2012 karácsonya előtt tiltott ajándékot fogadtak el egy pálinkafőzéssel foglalkozó cég két vezetőjétől. A három fenyőfa mellett pezsgőt kaptak, amit nem vittek haza, hanem munka után összehívták a dolgozókat, és azzal koccintottak velük. A Blikk úgy tudja: a telefonjaikat egy ideje lehallgatták már, így hamar kiderült, hogy hibáztak a pénzügyőrök.

Az ügy nyomozása évek óta húzódik, és több ügyészséget is megjárt. Végül a Debreceni Ügyészség emelt vádat ellenük vesztegetés bűntette miatt. Ennek büntetési tétele vezető beosztású személy esetén akár 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Magyar György, az ügyben nem érintett ügyvéd a lapnak azt mondta: ilyen esetben a bíróság valószínűleg nem fogadja el majd azt a védekezést, hogy a vádlottak eddig soha nem csináltak ilyet, és példamutatóan dolgoztak, hiszen a pozíciójukban ez alapkövetelmény. Sőt, a bíró azzal szokott érvelni, hogy pont azért szab ki súlyosabb büntetést, mert épp ezeknek az embereknek kell többek között erkölcsileg is feddhetetlennek lenniük, hogy példát mutassanak az egész állománynak.

A Blikk értesülései szerint az érintett NAV-dolgozók közül hárman továbbra is dolgozhatnak, egyikük pedig azóta leszerelt. A vádlottak padján azonban nemcsak ők foglalnak helyet, hanem a pálinkafőzéssel foglalkozó cég két vezetője is.

Az ügyészség a hivatali alkalmazottak esetén letöltendő börtönbüntetést kér, a két civil megúszhatja felfüggesztett büntetéssel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!