2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Az EU három országában alacsonyabb csak a munkanélküliség, mint nálunkForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-09 20:15:40
Címkék: Bihari hírek
Kijött egy lista, amin Magyarország az egyik legjobb helyet foglalja el: alig vannak országok, ahol alacsonyabb a munkanélküliség, mint itt. A csehek és a németek azért így is megelőztek.

Az EU negyedik legalacsonyabb munkanélküliségét mérték Magyarországon – közölte az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala még októberi, 4,0 százalékos adattal számol (a KSH a szeptember-novemberi időszakra 3,8 százalékot mért), ennél jobb adatot csak a cseh, a német és a máltai gazdaság produkált.

Az EU egészében 7,3 százalékosra csökkent a munkanélküliség. Ez azért is fontos, mert ennél alacsonyabb adatot utoljára 2008 októberében mértek, vagyis gyakorlatilag most tértünk vissza a válság előtti szintre.

A fiatalok munkanélkülisége még mindig nagy probléma: azoknak a 15 és 24 év közöttieknek, akik nem tanulnak, a hatoda nem talált munkát. Magyarországon ez a szám szintén jobb az átlagosnál, de itt is két számjegyű, 10,4 százalékos.

Az már más kérdés, hogy milyen volna a magyar adat a közmunkaprogram nélkül. A friss adatok szerint 178 ezer magyar számít munkanélkülinek, míg közmunkán ennél többen, 183 ezren vannak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!