2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Belengették az áfacsökkentést a gyógyászati segédeszközöknélForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-26 18:27:44
Címkék: Bihari hírek
Az ügyben a Magyar Idők szerint csütörtökön egyeztettek kormányzati szereplők részvételével, és az ügy állítólag nem esélytelen.

Esély van arra, hogy a gyógyászati segédeszközök áfája is 5 százalékra csökkenjen – ezt írja a pénteki Magyar Idők.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és partnerszervezetei egyeztetést kezdeményeztek a témában, azt szeretnék elérni, hogy a gyógyszerekhez hasonlóan a támogatott segédeszközök áfája is 5 százalék legyen a mostani 27 százalék helyett.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke azt mondta: ahhoz, hogy 2019-től mérsékeljék a forgalmi adót, már a jövő évi költségvetési tervezés előtt, vagyis néhány hónapon belül meg kell születnie a megegyezésnek. A csütörtöki egyeztetésen abban állapodtak meg, hogy a segédeszközgyártók és -forgalmazók, valamint a fogyatékosok és betegek szervezetei elkészítik azt a munkaanyagot, amely egy szakmai egyeztetési folyamat alapjául szolgálhat.

Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke arra mutatott rá, hogy összességében a költségvetési bevételeket egy ilyen szintű áfacsökkenés jóval kisebb mértékben érinti, mint egy-egy élelmiszer esetében.

Magyarországon több mint egymillió ember használ valamilyen gyógyászati segédeszközt, például kerekesszéket, hallókészüléket, gyógycipőt. Az érintettek többsége alacsony jövedelmű nyugdíjas vagy fogyatékossággal élő ember, akik a jövedelmük jelentős részét egészségügyi kiadásokra fordítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!