2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Már januárban megtelnek a gyógyfürdőkForrás: magyaridok.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-26 19:10:54
Címkék: Bihari hírek
Egy hónap se maradjon ki tartalmas belföldi turisztikai élményt nyújtó programok nélkül, amelyek ráadásul az egészségmegőrzést, a minőségi kikapcsolódást támogatják – ezért csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Turisztikai Ügynökség január 15-én indított Téli feltöltődés elnevezésű kampányához.

Magyarország fürdőnagyhatalom: a 98 minősített hazai gyógyfürdő csaknem mindegyike 365 napon át várja a vendégeket rekreációs és a kikapcsolódást segítő programokkal.

– Szeretnénk, ha mielőbb megvalósulnának a négy évszakos turizmus feltételei. Ehhez jó lendületet ad a január közepén indított közös turisztikai évkezdet, forgalomnövelő kampány, a Téli feltöltődés program, amelyhez több mint kétszáz belföldi szálláshely és fürdő csatlakozott – mondta a Magyar Időknek a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos vázolta, hogy a február 15-ig tartó kampányban a gyógyfürdők kétféle ajánlattal várják a látogatókat, melyekben egyrészt árkedvezményeket, másrészt többletszolgáltatásokat, emellett a családoknak kedvező, kisebb csomagokat kínálnak.

A fürdőszövetség az akció folytatásaként februárban majd a magyarországi gyógyfürdőket és az igénybe vehető gyógykezeléseket népszerűsíti. Mint mondta, a kiemelt turisztikai desztinációk közül a Balaton körzetében csábít a legtöbb legendás fürdő gyógyvizes üdülésre.

A 800 négyzetméter vízfelülettel rendelkező, hatmedencés, 600 férőhelyes siófoki Galerius Élményfürdő és Wellnessközpontban nemcsak az év végi ünnepnapok környékén, hanem az utóbbi napokban is telt ház volt – közölte az impozáns látványt nyújtó turisztikai létesítmény januári forgalma kapcsán Balogh Renáta igazgató.

– Az egyébként 3600 forintos felnőttjegynél kissé drágább, 4200 forintos, téli feltöltődést szolgáló kampánycsomagban benne van az egész napos fürdőzés mellett két ingyenes szaunavilág, egy hatperces szolárium és egyalkalmas sóbarlanghasználat, valamint a déli órákban egy különleges alapanyagokból készült szendvicsebéd forró csokival, teával, üdítővel – ismertette.

A Balaton közeli Sárvár Gyógy- és Welnessfürdő is gazdag élményeket ígérő programot kínál ebben az időszakban. Koós Melinda marketingigazgató érdeklődésünkre elmondta: kampánycsomagjukban a hatalmas fürdő területére érvényes kedvezményes jegy mellett egy szaunavilág-belépő és egy húszperces gyógymasszázs is szerepel. Jelezte, elégedettek a kampány félidei forgalmával, de annak lejárta után is vannak speciális ajánlataik, például a február közepi szerelmesek napja kapcsán is alkalmi ajánlatokkal készülnek – ahogy sok más fürdőhely az országban. Az egyes lehetőségekről érdemes a fürdőszövetség internetes oldalán vagy az egyes szolgáltatók weboldalán folyamatosan tájékozódni.

A Dunántúl egyik legkedveltebb gyógyturisztikai létesítményévé nőtte ki magát a Balatonföldvártól huszonöt perces autóútra lévő igali fürdő, amelynek vendégforgalma a múlt évben már a kétszázezret is elérte. Gellért Attila, a fürdő marketingvezetője elmondta: a mostani kampányban elsősorban a kevésbé tehetős családoknak kívánnak kedvezni.

Két felnőtt és egy gyerek például egész nap fürdőzhet és szaunázhat Igalon 3700 forintért, a három gyerekkel érkezők belépője 4600 forint.

Népszerűek a termálvizes régiók

A magyarok harmada évente legalább egyszer termálfürdőzik, és a fiatalok közül sokan gondolják úgy, hogy a gyógyító hatású víz a mindennapi stresszel kapcsolatos problémákra is megoldást jelent – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények alapján a hazai gyógyvizeket a belföldi utazók ismerik, de sokan még nem próbálták ki jótékony hatásukat – állapították meg. A turisztikai jelentőségű fürdők a hivatalos adatok összesen 28,8 milliós vendégforgalmat és 64,2 milliárd forint bevételt generáltak 2016-ban. Országos bontásban három megye vezeti a rendszeresen termálfürdőzők rangsorát: Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb a gyógyhatású fürdőhelyeket több-kevesebb rendszerességgel látogatók aránya. Hajdú-Bihar lakosainak több mint kétharmada viszont még soha nem járt termálfürdőben, annak ellenére, hogy az egyik legnépszerűbb hazai fürdőváros, Hajdúszoboszló itt található.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!