2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A magyar állam lesz a legnagyobb divatdiktátorForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-07 22:06:04
Címkék: Bihari hírek
Nem kell tovább aggódniuk a piaci szereplőknek, a magyar állam kormányrendelet útján átveszi a hazai divatipar irányítását, derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egészen pontosan részletesebben nem meghatározott "divat" és a "design" iparágakban az állam:

átveszi a szakmai koordinációt,

koordinálja a szereplők belföldi és külföldi megjelenéseit,

stratégiát dolgoz ki divat- és designiparban illetve

javaslatokat is ad a divat- és designipar szereplőinek.

Mindezt az állam Rogánék közreműködésével fogja végrehajtani, egészen pontosan az új magyar turisztikai megaközpontnak, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ) kell csinálnia erre egy külön állami céget, az lesz a legnagyob divatguru hazánkban.

Emellett csinálnak még egy külön marketing céget is, hogy az Ügynökség ezen az áttételen keresztül végezze kizárólag a fő marketingtevékenységeit. 

Az MTI azt is hozzáteszi, hogy a két új cég egyenként 150-150 millió forint közpénzből fog indulni. Ahogy azt is leírták mellé, hogy tavaly december elején az MTÜ divatipari marketing igazgatósága #hellodivat nevű napot tartott, ahol már bejelentették, hogy majd csinálnak egy ötéves divatipari stratégiát.

A szervezet háttérhez azt érdemes lehet tudni, hogy két éve nagy csata volt azért, hogy Rogánék átvehetik-e a turizmus irányítását vagy maradhat-e az NGM-nél, de egyértelműen a Rogán-féle kis csapat került ki győztesen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!