2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Támogatásokkal marasztalják az újfalui fiatalokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-12 19:33:50
Címkék: Bihari hírek
Az Újfaluban lakást vásárló fiatal házasokat félmillió forinttal segíti az önkormányzat.

A kedvezőtlen demográfiai helyzet megváltoztatása, az elvándorlás megállítása, valamint a családok helyzetének megsegítése érdekében hozott döntéseket a város önkormányzati képviselő-testülete a napokban megtartott ülésén.

A döntéseknek köszönhetően 2018. január elsejétől minden berettyóújfalui lakos születendő gyermeke után alanyi jogon 30 ezer forint „Babaköszöntő” csomagot kap. Emellett a „Város Babája” címet azok a városban lakó szülők gyermekei kaphatják, akik a város napján, azaz május 23-án töltik be első életévüket. Ez is szintén alanyi jogon 30 ezer forintot jelent a családok számára.
Csökkenjen az elvándorlás

A családbarát projekt keretében az óvódásokról sem feledkeznek meg. Ők óvodakezdési támogatást tudnak igényelni, de ez már rászorultság alapján jár. Ezt azok igényelhetik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Itt a támogatás összege 20 ezer forint. Egy korábban hozott döntés alapján azok a friss házasok, akik Berettyóújfaluban szeretnének lakást vásárolni, 500 ezer forintot igényelhetnek az önkormányzattól.

A családbarát szemlélet eddig népszerű, továbbá kedvezően hat a város lakosságának növekedésére. A cél, hogy minél többen válasszák lakhelyül a várost, és a későbbiekben csökkenjen a lakossági elvándorlás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!