2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Az E.On ne avatkozzon bele a túl olcsó áraival a választásokba!Forrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-13 15:47:36
Címkék: Bihari hírek
Az E.On bejelentette, hogy mivel ők piaci áron adják a gázt, és az most olcsóbb, mint a rezsicsökkentett ár az állami szolgáltatónál, évi 13 ezer forintot spórolhat, aki inkább őket választja.

Erre az RTL Klub rá is kérdezett Németh Szilárd rezsibiztosnál, aki egyébként a Terrorelhárítási Központban tartott sajtótéjékoztatót. Németh erre bejelentette, hogy az E.On ne avatkozzon bele a magyar választásokba!

Szerinte "egyértelműen" politikai lépés ellenük, hogy Az E.On nem rántja le a fogyasztókat és olcsóbban, piaci áron adja a gázt.

"Brüsszel oldalán" szállt be így a cég "a politikai ütök-kapokba", fejtette ki a gondolatmenetét a Fidesz alelnöke. Régi uniós törekvés ugyanis, hogy mindenhol a valós árakat lássák a fogyasztók az energiánál ugyanúgy, mint más termékeknél.

Németh Szilárd felszólította a céget, hogy "kicsit fogja vissza az agarakat". A lakosságot pedig arra, hogy "ne hagyják becsapni magukat". Aki ugyanis a piaci árakat választja, az a szerződés lejártáig kilép az egyetemes fogyasztói körből, és piaci árakon vehet energiát, nem a kormány pillanatnyi kedve által változtatható hatósági ár alapján. 

A piaci árak viszont most érezhetően olcsóbbak, az állam ugyanis az államosítások után inkább tartotta az egykor általuk megszabott, rezsicsökkentett árakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!