2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A helyettes államtitkár szerint a sajtó értette félre az E.On kedvezményes gázárajánlatátForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-16 18:25:13
Címkék: Bihari hírek
A kisfogyasztóknak továbbra is az állami közműcégek kínálják a legjobb gázárat, amivel a többi energiacég nem tud versenyezni – egyebek között erről is beszélt egy szakmai konferencián Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energetikáért felelős helyettes államtitkára.

Amióta a magyar állam visszaszerezte a gázár feletti irányítást, annak ára 25 százalékkal csökkent, így jutottunk el odáig, hogy Magyarországon az Európai Unióban a második legolcsóbb a lakossági gázár, Európában is harmadikok vagyunk (Szerbia fért még be hazánk elé) – ismertette Kádár a napi.hu beszámolója szerint.

"Az E.Onnak a már létező ajánlatát félreértelmezték a sajtóban, hiszen az csak a jóval magasabb fogyasztású rétegnek, magyarán a nagyfelhasználóknak nyújt kedvezményt. A kisfelhasználóknál máig nem tudnak az energiacégek az állami közműveknél kedvezőbb ajánlatot tenni" – emelte ki Kádár.

No, akkor idézzük fel, hogy mit is "nézhetett be" a sajtó.

Félremagyarázzák a médiában, hogy az E.On csökkenti a gáz árát – erről jelentetett meg tájékoztatást (magyarázkodást?) a cég. A Világgazdaság hétfőn írta meg, hogy a cég havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér annál, amennyit az állami szolgáltatónál kell fizetni. Már ekkor kiderült az is, hogy az ajánlatot azoknak kínálják, akik átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlát hoznak össze – például egy nagyobb családi házban kijöhet ekkora rezsi. Vagyis a sajtó nem „nézte be” az információt, 25 ezer forintos havi fogyasztás nem a nagyfelhasználókra jellemző.

És akkor jött Németh Szilárd

A politikusok ezt nem hagyták ennyiben: Németh Szilárd arról beszélt, hogy az E.On beavatkozik a választásba, méghozzá Brüsszel oldalán. A cég ez után adott ki egy tájékoztatást a honlapján, amiben arról írtak: sajnálatos, hogy az ajánlat jelentősen félreértelmezett formájában jelent meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!