2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Számla nélkül olcsóbb a lakásfelújítás? Ha átvágják az embert, sokkal drágábbForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-19 20:37:13
Címkék: Bihari hírek
Aki belevág a munkákba, jól teszi, ha több vállalkozástól is árajánlatot, akár referencialistát kér, illetve utánanéz, kivel is köt szerződést pontosan, és az mit vállal. Aki elővigyázatlan, ráfizethet.

A Magyar Nemzet cikke szerint volt olyan eset, amikor valaki egy szórólapról kiválasztott céggel szereltetett volna be egy acélajtót egy 920 000 forintos megrendelés részeként, de ehelyett végül alumíniumajtót kapott. Amikor ez kiderült, a megrendelő hiába hívogatta a munkát vállaló céget telefonon, az egyszer sem fogadta a hívását, és később kiderült, a kivitelezővel szemben már kényszertörlési eljárás indult, így a károsult nem tudta vele szemben az igényét érvényesíteni.

Mi a teendő?

Érdemes nagyon pontosan, írásban meghatározni, hogy a cégtől a megrendelő milyen munkát és minőséget vár el, s annak mi az ellenértéke – mondta el a Magyar Nemzetnek Mátyás Petra, a Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület tanácsadója.  Bercsényi Gábor ügyvéd szerint nagyobb összegbe kerülő munka teljesítésekor a megrendelő védelmében szükség lehet műszaki ellenőr közbeiktatására, ilyenkor az elvégzett munkát szakember veszi át. Ezt a tényt a felek közötti szerződésben is rögzíteni kell. De a megrendelőnek azzal sem árt tisztában lennie, hogy kisebb összegű felújítások után is jogosult reklamálni. Mint Bercsényi Gábor elmondta, a kivitelező minden esetben köteles hat hónapos garanciát vállalni a munkára, amennyiben ellenértéke az általános forgalmi adót és az anyagköltséget is beleértve meghaladja a húszezer forintot.

Persze, ez számla nélkül "okosban" nem megy. Ha nincs számla, nincs garancia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!