2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
A dolgozó magyarok tizedét fenyegeti a szegénységForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-26 20:38:18
Címkék: Bihari hírek
Nem elég a szegénység leküzdésére az, ha valaki munkát talál.

A dolgozó magyarok közel tizedét, egész pontosan 9,7 százalékát fenyegeti a szegénység – derül ki az Eurostat adataiból. A munkanélküliek körében a helyzet sokkal rosszabb, közülük 48,2 százalék számít szegénynek.

Az Eurostat első körben azt nézte meg, hogy mekkora az egy főre jutó összes jövedelem (vagyis a fizetés mellé a segélyeket és más szociális juttatásokat is ide számították) medián értéke: ez az az összeg, amelynél az ország fele többet kap, a másik fele kevesebbet. Aki a medián 60 százalékánál kevesebből él meg, az számít szegénynek.

Magyarország szinte tizedszázalékra pontosan hozza az EU-átlagot. A dolgozók és a munkanélküliek szegénységi arányát is néhány ország rontotta le. A dolgozók között a legrosszabb helyzetet Romániában, Görögországban és Spanyolországban mérték, a munkanélküliek között pedig a legnagyobb szegénységet Németországban találta az Eurostat. Ez az adat csak első ránézésre meglepő: a németeknél közel teljes a foglalkoztatottság, aki pedig a mostani helyzetben sem talált munkát, az könnyen kerül sokkal rosszabb helyzetbe, mint az, aki dolgozik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!