2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megint egy devizahiteles ellen döntött a KúriaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-27 22:28:52
Címkék: Bihari hírek
Az ügyfél 12 milliós hitelkeretet kapott, de ténylegesen csak 8,1 milliót hívott le. A két alsóbb fokú bíróság nem tartotta jogosnak, hogy a bank végrehajtást kezdeményezett ellene, miután nem tudott törleszteni, a Kúria viszont igen.

Egy devizahites ellen végrehajtást kezdeményezett a bankja, ám az első és a másodfokú bíróság úgy találta, hogy az ezt elutasító ügyfélnek van igaza – írta a Magyar Nemzet.

A Kúria viszont felülbírálta a korábbi bírósági döntéseket arra hivatkozva, hogy a szerződés – egyébként különös módon – nem a tartozás összegét, hanem a 12 milliós hiteligényt rögzítette.

Róna Péter bankár, a New York-i ügyvédi kamara tagja úgy véli, hogy a Kúria törvénytelenül járt el a devizaadós kárára. Róna szerint a kölcsön csak a tényleges összegre vonatkozhat, nem a hitelkeretre, amelyet ez esetben nem használt ki az ügyfél.

Falus Zsolt, a Bankcsapda Egyesület nevű érdekvédelmi szervezet vezetője szerint a bíróságok sajátságos jogértelmezése nem újdonság, és ha a konkrét ügyben az első- és másodfokú bíróság azonos módon, az adós mellett döntött, akkor nagyon alapos indok kellene annak felülbírálására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!