2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Többször is emberre támadtak a hencidai kutyákForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-05 19:32:33
Címkék: Bihari hírek
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyét tárgyalja a bíróság.

A 2015. és 2017. évi hencidai kutyatámadások ügyében a vádirat ismertetésével és a vádlottak vallomástételével kezdődött el a tárgyalás a berettyóújfalui bíróságon. Anya és fia elismerik a történteket, de nem érzik magukat felelősnek, és bűnösnek sem. Vitatják egy esetleges kártérítés jogosságát is.

Az ügyész indítványozta, hogy a kutyatámadás egyik sértettjét érintően kérje a bíróság a szakértői vélemény kiegészítését, hogy valóban okoztak-e maradandó fogyatékosságot a kaukázusi juhászkutyák. Május 10-én újabb tanúk kihallgatásával folytatódik az ügy.

Az úton, a fa alatt

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádirata szerint a másodrendű vádlott, L. Gy.-né fiával, az elsőrendű vádlottal – L. Gy. – együtt lakott egy hencidai családi házban, ahol a hátsó udvaron több, nagytestű, kaukázusi kutyát tartottak. A kutyákat az első udvartól egy nehézkesen működő tolózáras kiskapu választotta el. 2015. október elsején délután egy helybeli, 72 éves asszony kerékpározott a vádlottak háza előtt, amikor az egyik kaukázusi kutya kiszaladt az utcára és felborította. A másik két nagytestű kutya is odafutott a sértetthez, de nem tudták megharapni, mert az asszony a biciklit maga fölött tartotta. Az idős nő combcsonttörést szenvedett.

2017 augusztusában újra támadtak a kutyák. Két rokon érkezett látogatóba a vádlottakhoz, akik felajánlották a vendégeknek, hogy vigyenek magukkal körtét. A két kaukázusi kutya kinyitotta az alsó udvar kertkapuját és az udvaron, a körtefa alatt álló sértettre rontott. Az asszony kiabálására L. Gy. kijött a házból, és visszazavarta a kutyákat. A sértettet az egyik kutya a lapockájánál, a másik a combján harapta meg.

Az ügyészség szerint a két vádlott egyik esetben sem járt el körültekintően, nem teremtettek olyan körülményeket, hogy a kutyák ne tudjanak kijutni a felső udvarra és az utcára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!