2018. december 12. Szerda, Gabriella.
 
Kevesebbet szánnak nyaralásra a magyarok az idénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-13 19:31:42
Címkék: Bihari hírek
Idén átlagosan 165 ezer forintot terveznek költeni nyaralásra a magyarok, 16 százalékkal kevesebbet a tavalyinál, - ez derült ki a Danubius Hotels megbízásából a nyaralási szokásokról készített online kutatás eredményeiből. A felmérés szerint a legtöbbet költők a középkorúak, akik szívesen járnak vissza a bevált helyekre.

A Danubius Hotels közlemény szerint a magyarok nem bíznak a privát szállásokban, 99 százalékuk szállodákban, motelekben, vendégházakban foglal szállást. A megkérdezettek 73 százaléka belföldi utazást tervez az idei szabadsága alatt.

A felmérés szerint a legnépszerűbbek 62 százalékkal a 2-3 napos szállodai ajánlatok, öt napot pedig a választ adók 27,5 százaléka tölt el gyógy-, és wellness szállodában.  A három legnépszerűbb gyógyvízzel rendelkező fürdőváros sorrendben Hévíz (70 százalék), Zalakaros (56 százalék), és Bükfürdő (53 százalék) lett.

A magyarok 75 százaléka félpanziós ellátást választ a nyaralás alatt. A megkérdezettek több mint fele évente többször is elutazik. A Danubius Hotels a nyaralási és wellnessezési szokásokról készített online felmérésében több mint 5000 fő vett részt 2018. január-februárban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!