2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Öten örülhetnek, megvolt az első sorsolás a magyar lakáslottónForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-22 20:05:30
Címkék: Bihari hírek
Száznyolcvan résztvevő közül ötöt sorsoltak ki, ők kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz.

Lezajlott az első magyarországi Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) első nyilvános kiválasztása. A lakáslottón a Central NOK Szervező Zrt. által létrehozott 180 fős közösség tagjai reménykedhettek. Öt tag sorsolás, 18 tag pedig licit útján szerzett jogosultságot lakásvásárlásra.

A NOK-ba befizető tagok közül sorsolással választják ki azokat, akik kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz. A tagok kötelezettséget vállalnak, hogy egy általuk meghatározott összeget előre meghatározott rendszerességgel befizetnek, a NOK pedig a takarékoskodó által elhelyezett összeg függvényében lehetőséget ad arra, hogy kamatmentes közösségi megelőlegezéssel és állami támogatással a futamidő vége előtt vásárolhatnak új építésű lakást.

Az, hogy az egyes tagok mikor jutnak a teljes összeghez, a negyedévente megtartandó kiválasztási eseményen dől el – mondta Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat HitelCentrumának vezetője.

A megtakarítás csak új lakás vásárlására fordítható. A konstrukcióhoz állami támogatás is jár, ennek a mértéke a tagot terhelő befizetési kötelezettség 30 százaléka, maximum 4,5 millió forint szerződésenként. A szerződések szabadon választható értéke 10 és 40 millió forint között lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!