2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
A fiatalok támogatást kapnak a jogosítványszerzéshezForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-24 21:03:00
Címkék: Bihari hírek
Egy új kormányrendelet alapján.

Aki még nincs 20 éves a  „B” kategóriás (személyautóvezetésre jogosító) vizsga letételekor, az visszakapja a tanfolyam és a vizsga díját – mondja ki egy péntek este megjelent kormányrendelet.

A július 1-étől hatályos jogszabály pontosan úgy szól, hogy a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeresen letett közlekedési alapismeretek vizsga díját térítik meg, legfeljebb 25 000 forintig. A kérelmet a vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani online vagy papíron kitöltött űrlapon, mégpedig egy fiatalokat érintő ügynél kissé meglepő módon a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál, és igazolni kell a sikeres vizsgát, valamint a kifizetett összeget. Ha a kérelmező még kiskorú, akkor az őt képviselő szülő adataira is szükség lesz.

A támogatás a magyar állampolgárokon kívül bizonyos esetekben külföldieknek is jár, például állampolgársággal nem rendelkező magyar nemzetiségűeknek és nemzetközi megállapodás alapján a magyar állampolgárokkal azonos elbírálás alá eső külföldieknek, de menekülteknek, oltalmazottaknak, bevándoroltaknak nem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!