2024. június 10. Hétfő, Margit, Gréta.
 
Újuljunk meg mi is tavasszal!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-07 19:23:20
Címkék: Bihari hírek
A szervezet méregtelenítésének kedvez ez az időszak.

A természet megújulásakor itt az idő, hogy mi is a legjobb formánkat hozzuk. A testünkben télen felhalmozott méreganyagoktól egy hatékony léböjtkúra segíthet megszabadulni, így kirobbanó formában köszönthetjük a napsütéses évszakot.

Szebbé varázsol

Kovács Krisztina, a NaturMed Hotel Carbona böjtvezetője szerint nemcsak az emésztésünket tehermentesíthetjük egy ivókúrával, de a bőrünket is ragyogóbbá varázsolhatjuk, sőt néhány kilónak is búcsút inthetünk. Mielőtt belevágnánk a kúrába, fontos, hogy ne egyik napról a másikra hagyjuk el a szilárd táplálékot. Fokozatosan alakítsuk úgy az étkezéseket, hogy ne tartalmazzanak nehéz, zsíros ételeket, könnyen emészthető fogásokat válasszunk. Például gyümölcsöket, zöldségeket vagy sovány tejtermékeket.

Napi három liter folyadék

Léböjtkúra esetén naponta minimum három liter folyadékot kell fogyasztanunk: válasszunk gyógyteákat és ásványvizet, valamint zöldség- és gyümölcsleveket javasolt inni. A kúra elején kisebb szédülés, fejfájás lehet úrrá rajtunk, ami azonban idővel elmúlik. Ilyenkor ingerlékenyebbek is lehetünk, így lényeges, hogy minél többet pihenjünk. Érdemes valakivel együtt elkezdeni a salaktalanító hetet, hiszen így kisebb az esélye a megingásnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!