2024. június 10. Hétfő, Margit, Gréta.
 
Külföldön élő magyarokat hív haza a LidlForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-09 21:19:50
Címkék: Bihari hírek
„Nem mondhatjuk, hogy munkaerőhiánnyal küszködünk” – mondja a Lidl Magyarország HR ügyvezetője.

Kimutatások szerint a munkaerőhiány miatt hatalmas nehézségekkel küzd a kiskereskedelmi szektor, a Lidl Magyarországnál azonban „jönnek a jelentkezők, tudunk megfelelő képzettségű és hozzáállású munkavállalókat találni” – nyilatkozta a Pénzcentrumnak adott interjúban Dulin Judit, a Lidl HR ügyvezetője. „Eddig sosem okozott problémát, ha azt mondtuk, hogy rövid határidővel szeretnénk 100 embert felvenni. Jelenleg több mint 5000 munkavállalót alkalmazunk” – mondta az ügyvezető. Dulin szerint egyetlen régió van, ahol nehezebben kapnak munkaerőt, mégpedig a nyugati határ mellett, mert onnan szívesebben járnak át Ausztriába dolgozni.

Dulin szerint a bérháború addig fog folytatódni, míg el nem érik a nyugati szintű béreket. Az ügyvezető megerősítette, hogy a bolti és raktári dolgozók körében átlagosan 20 százalékos béremelést hajtottak végre március 1-jével. Arról mi is beszámoltunk, hogy több dolgozó is negatív véleményének adott hangot a béremeléssel kapcsolatban, Dulin szerint azonban velük sikerült személyesen megbeszélni, miért nem részesültek a teljes, 20 százalékos emelésben. Az ügyvezető szerint ennek oka az, hogy azoknak a kollégáknak emelték nagyobb mértékben a bérét, akiknél nominálisan alacsonyabb bért fizettek.

A Lidl job rotation programja keretében többen mennek külföldre dolgozni, mint ahányan Magyarországra érkeznek, de Dulin szerint előfordul, hogy külföldi leányvállalatnál dolgozó magyar munkavállaló haza szeretne jönni. A vállalatnak egyébként saját egyeteme van Heilbronnban, a hároméves képzés során kereskedelmi munkakörök ellátására készítik fel a hallgatókat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!