2024. június 10. Hétfő, Margit, Gréta.
 
Már megint „magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogot sért” a Heineken vörös csillaga, perlik a cégetForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-09 21:36:34
Címkék: Bihari hírek
A Győri Törvényszéken épp most zajlik az első tárgyalás, a felperes egy budapesti magánszemély.

Tavaly márciusban a kormány totális hadjáratot indított a Heineken ellen, azonban végül nem tiltották be a logójukat. A tét többrétű volt: a felszínen egyrészt a nem is olyan kicsi, nem is annyira magyar Csíki Sört kívánták megvédeni, lényegében azonban a határon túli szavazatokat akarták megszerezni.

A hvg.hu-nak egy befolyásos kormányzati szereplő akkor azt magyarázta, a Heineken felrúgta a stratégiai partnerséget, és „nem viheti el szárazon, hogy megsértette az erdélyi magyarokat, végső soron a magyar nemzetet”. A Heineken végül megadta magát, és megegyeztek a márkanév használatáról a Csíki Sörrel. Az összepancsolt Lex Heinekent a kormány elsunnyogta, az őszi ciklusban már nem foglalkoztak a vörös csillag tilalmát kimondó bosszútörvénnyel.

Most egy M.E. nevű budapesti állampolgár mint felperes kérte a bíróságtól annak megállapítását, hogy a Heineken megsértette a felperes magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait azzal, hogy termékein vörös csillagú márkajelet használ. Az első tárgyalás most zajlik a Győri Törvényszéken. Az ügyben a Heinekent is megkerestük, egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!