2024. június 1. Szombat, Tünde.
 
Júniusban landolhat a számlákon a téli rezsicsökkentésForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-11 22:10:36
Címkék: Bihari hírek
Akik eddig kevesebb átalányt fizettek, mint amennyit fogyasztottak, azoknak az elmaradását csökkenti majd a visszajáró 12 ezer forint. Az állami közműszolgáltató honlapján megjelent a formanyomtatvány, amelyen a házközponti fűtéses lakóközösségeknek külön kell kérniük a teljes összeget.

Leghamarabb júniusban, az éves elszámoláskor írják jóvá a téli rezsicsökkentést a társasházakban, ahol közösen fizetik a gázt – ezt a Társasházkezelők Országos Szövetségének főtitkára mondta az RTL Híradónak.

A kormány a választás előtti utolsó ülésén módosította eredeti, egy hónnap korábbi rendeletét: már nem legfeljebb 120 ezer forinton kell osztozniuk a házközponti fűtésű társasházaknak, 12 ezer forintnál kevesebbet senki sem kaphat lakásonként.

Egy száz lakásos társasházban az eredeti számítás szerint csak 1200 forint járt volna lakásonként, de a módosítás szerint további 10 800 forint jár, ha kérik a különbözetet egy formanyomtatványon, amit honlapján tett közzé az állami közműszolgáltató. A lakóközösségeknek kell kiszámítaniuk, mennyi jár vissza nekik, és mindezt hitelt igénylő okirattal bizonyítani. A szolgáltató 15 munkanapon belül bírálja el ezeket az igényeket, és utána írhatják jóvá a különbözetet a társasház gázszámláján.

A lakók így júniusban, az éves fűtéselszámoláskor kaphatják meg a jóváírást, ha addig az állam jóváírja az összeget a társasház számláján. Akinek tartozása van, annál a tartozást csökkenti majd az egyszeri, 12 ezer forintos jóváírás.

Az állami szolgáltató az ígéretek szerint soron kívül, levélben tájékoztatja majd az érintett lakóközösségeket a különbözet jóváírásáról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!