2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Bányászok a víz fogságábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 14:25:31
A kínai mentõalakulatok több mint 150 bányász megtalálásán dolgoznak egy szénbányában, amelyet egy nappal korábban árasztott el víz. A még építés alatt álló bányában 261 bányász volt, amikor egy használaton kívüli járatból betört a víz, amelynek teljes elszivattyúzása három napig is eltarthat.

Az állami tulajdonban lévõ Huajin Coking Coal nevû cég bányájába vasárnap tört be víz. A Shanszi tartományban található bányában 261 munkás volt a tragédia idején. Közülük 108-nak sikerült kimenekülnie, de 153-an a föld alatt rekedtek - közölte a kínai munkavédelmi hatóság. Azt nem lehet tudni, hogy életben vannak-e.

A kínai állami televízió közlése szerint több mint 130 ezer köbméternyi víz van a járatokban, amely elég lenne több mint ötven olimpiai úszómedence feltöltésére. A televízió közlése szerint több mint egy nap kell ahhoz, hogy a vízszint elkezdjen csökkeni, és három napra van szükség az összes víz kiszivattyúzásához. A mentõalakulatok abban reménykednek, hogy elõbb sikerül elérni a föld alatt rekedt embereket.

Az Új Kína állami hírügynökség jelentése szerint a vízszint már nem emelkedik a járatokban. A mentõegységek tíz vízszivattyút mûködtetnek folyamatosan. Az elsõ vizsgálatok szerint a víz használaton kívüli járatokban gyûlt fel, és onnan tört be az építés alatt álló járatokba.

A Vangcsialing nevû bánya építését 2007 áprilisában kezdték, de technológiai és földtani problémák miatt átadása elhúzódott. A tervek szerint októberben kezdõdne meg a termelés a szénbányában, amelyet a Huajin weboldalán "a biztonságosság és hatékonyság elsõ osztályú példájaként" jellemeznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!