2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Joób Árpád nevét vette fel a találkozóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-23 20:58:24
Címkék: Bihari hírek
Citerahang és népdaléneklés hallatszott messzire a faluban a 16. citerás találkozón.

Számos fellépő, énekes dalolt a pocsaji Sinka Miska vendégházban a napokban. A tavaly elhunyt Joób Árpád népzenekutató emlékére az idei évtől a Pocsajban rendezett eseményt Joób Árpád Citerás Találkozóra nevezték, így emlékezvén az egykori tanárra, népzenekutatóra.

Délelőtt Széles Andrásnak, a népművészet ifjú mesterének vezetésével szakmai megbeszélések, előadások zajlottak a zene és a hangszer eredetéről. Agárdi Éva, aki szintén a népművészeti ifjú mestere és népzenetanár, a Vass József és Vass Lajos népzenei munkásságáról és öregségéről szóló Apa és fia című előadást tartotta. Az ebédet követően kezdődött a gálaműsor.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az eddigi találkozókon is sok fellépő látogatott el a községbe, de idén talán még többen voltak kíváncsiak egymás műsorára, előadására. Népdalcsokrokat énekeltek, citerán kísérték, jó hangulatot varázsoltak a vendégház udvarán felállított sátorban. A házigazda elmondta: nagy örömére szolgált, hogy vannak új csoportok, és fiatalok, gyerekek, akiket érdekel a citerajáték, a népdal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!