2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 
Jól pörgött a hazai kiskereskedelemForrás: vg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-24 21:20:41
Címkék: Bihari hírek
Idén februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – írja második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 6,6 százalékkal nőtt idén februárban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva– írja második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), hozzétéve, a második becslés adata 0,1 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.

Az adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,6 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,4, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,7 százalékkal nőtt.
A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,2 százalékkal emelkedett.

Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (19 százalék), a bútor-, műszakicikk- (12 százalék), könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (7,4 százalék), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (7 százalék).
Ezzel szemben a forgalom volumene csökkent a textil-, ruházati és lábbeli- (0,6 százalék), valamint a használtcikk-üzletekben (6,3 százalék).

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,9 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 18 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 9,8 százalékkal nőtt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 15 százalékkal bővültek – írja a KSH.


2018. februárjában az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 749 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 48 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 36 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.
A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 7,2 százalékkal emelkedett 2018. január–februárban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 10,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,9 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!