2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Néhány tízezer forintot csak kap az államtól, aki tartósan beteg gyereket ápolForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-08 21:52:34
Címkék: Bihari hírek
Természetben nyújtott és pénzbeli támogatást is kaphat az, aki beteg gyereket ápol. Az ilyen juttatások fontos tudnivalóit gyűjtötte össze az Adózóna.

A legkisebb ápolási díjat az kapja, aki állandó vagy tartósan gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos, vagy tartósan beteg gyerek gondozását végzi. Az ápolási díj mértéke 2018-ban havi 32 600 forint, ebből 10 százalék nyugdíjjárulékot vonnak le.

A fokozott ápolást igénylő gyerek után emelt összegű ápolási díj jár, de ez is csak havi 48 900 forint, a legsúlyosabb betegek után járó kiemelt ápolási díj pedig havi 58 680 forint, de ezekből is levonják a 10 százalék nyugdíjjárulékot.

Gyermekápolási táppénzt kaphat az a szülő, akinek a gyereke kórházba került, és ő vele ment, vagy otthon ápolja, és családi pótlékot is lehet kérni. Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után magasabb összegű családi pótlék jár, amelynek mértéke jelenleg havi 23 300 forint.

Ha a gyerek betegsége, illetve fogyatékossága miatt állandó vagy fokozott felügyeletre, gondozásra szorul, akkor többek között a szülő gyermekgondozást segítő ellátást igényelhet. Az ellátás mértéke havonta 28 500 forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!