2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A fával fűtők mégsem kaphatnak a rezsicsökkentésbőlForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-10 21:57:21
Címkék: Bihari hírek
A korábban beígért egyszeri utalás helyett az önkormányzatnak kellene szétosztania a tűzifát, ráadásul van, ahol rászorultsági alapon, vagyis nem is mindenki kaphat belőle.

Csak a rászorulók kaphatják meg a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést a tűzifával fűtő háztartások közül, azokon a településeken, ahol van vezetékes földgáz - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatorna bemutatott egy Baranya megyei települést, Velényt, ahol nincs vezetékes gáz, ezért mindenki fával fűt, itt az önkormányzat kapja meg a 12 ezer forintos rezsicsökkentés összegét, amelyből tűzifát kell vásárolnia, a fát pedig legkésőbb szeptember 30-ig kiosztani.

Az olyan településeken azonban, ahol van vezetékes gáz, de nem mindenki vette azt igénybe, ott viszont a fával tüzelők között rászorultsági alapon osztják szét a tűzifát.

A szintén Baranya megyei Vajszló polgármestere azt mondta a csatornának, hogy kiegészítő támogatást kaptak a szociális tűzifaprogram kiegészítésére, ebből kellene kompenzálniuk a fával fűtőket, de szerinte korrigálni fogják az összeget, mert ezt szociális alapon kell kiosztani, és akkor nem kapna mindenki a rezsicsökkentésből.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont azt közölte, hogy akik olyan teleplésen élnek, ahol van vezetékes földgáz, de nem veszik azt igénybe, azok nem kapják meg a 12 ezer forintos rezsicsökkentést, csak szociális alapon juthatnak tűzifához.

A választások előtti úgynevezett "téli rezsicsökkentés" bejelentésekor arról volt szó, hogy minden család megkapja a 12 ezer forintos kedvezményt, Németh Szilárd pedig korábban kifejezetten azt mondta, hogy ahol fával fűtenek, ott mivel nem lehet a gázszámlából leírni az összeget, ezért egyszeri utalással fogják eljuttatni a családokhoz a 12 ezer forintot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!