2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jó hír a mentősofőröknek: nem kell ápolói munkát végezniükForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-23 20:31:27
Címkék: Bihari hírek
Megegyeztek az érdekvédők a mentőszolgálattal, itt vannak a részletek.

Anélkül is számíthatnak béremelésre az OKJ-s tanfolyamot elvégző mentősofőrök, hogy ezért havi 12 órás ápolói ügyeletet kellene vállalniuk – írja a Zoom.hu. A portál a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének kedd késő esti Facebook-bejegyzését idézi, amelyből kiderül: a szövetség által kezdeményezett egyeztetésen sikerült megállapodni az Országos Mentőszolgálat vezetőivel abban, hogy az extra munkavégzés önkéntes lesz.


A 24.hu múlt héten írt arról, hogy az OMSZ azt akarta elérni, hogy ha egy mentőgépkocsi-vezető vállalja, hogy önköltségi alapon megszerzi az ápoló-szakápoló OKJ-s bizonyítványt, akkor az alacsonyabb D fizetési kategóriából néhány feltétel mellett átléphet a magasabb E fizetési kategóriába a munkaköre megtartása mellett. Ehhez azonban a mentőtechnikusként alkalmazott sofőrnek vállalnia kellene havonta legalább egy 12 órás ápolói ügyeletet. Ezzel a hiányzó ápolók pótlását is biztosítaná a mentőszolgálat.

Az érdekképviselet a keddi megegyezés után a Facebook-oldalán azt is közölte, hogy a munkáltató szándéka szerint az a mentőgépkocsi-vezető, aki nem szeretné munkakörét közös megegyezéssel mentőtechnikus munkakörre módosítani, de az OMSZ már átsorolta a megfelelő E fizetési osztályba, a munkáltató visszasorolja, de változatlan marad a magasabb illetménye.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!