2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Mi is megtudtuk, mi a mezsgyezsírForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-26 21:38:50
Címkék: Bihari hírek
„Fekete csöndből napszínű hajjal” – Choli Daróczi József egyik versidézete volt a rendezvény mottója.

A romák és a magyarok között az esélyegyenlőség megteremtését célzó eseményeket rendezett Komádiban a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, valamint a közösségi ház nemrégiben.

Az eseménysor nyitányaként Kocsis Csaba fotográfus Házam, hazám című roma portré kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, a Körömvirág együttes verses, zenés koncertje pedig nagy sikert aratott a vendégek körében. A rendezvényen szavalt Bíró Lajosné, Rostás Péterné és Gyöngyösi Mónika, akik versenyeztek a márciusi városi Ki mit tud?-on.

A következő hétvégén Főzzünk kint együtt címmel főzőversenyt rendeztek a városi szabadidőközpontban, ahol a hat csapat finomabbnál finomabb ételeket készített bográcsban. A jó hangulatú eseményen az élőzenét Mohácsi Sándor szolgáltatta.

Fotó: Rozsik Rita

A zsűri elnöke Tóth Ferenc, Komádi polgármestere volt, aki megnyitóbeszédében egy feladványt adott a jelenlévőknek, hogy mi a mezsgyezsír. Farkasné Lenke néni találta el a helyes megfejtést, ami étolaj volt. Boros László és Fehér Gábor mesterszakácsok is értékelték az ételeket, valamint az eredményhirdetésnél megosztották a tapasztalataikat, és jó tanácsokkal látták el a versenyzőket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!