2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Magyarországon is korlátozhatja az energiaital-fogyasztást a LidlForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-16 19:01:45
Címkék: Bihari hírek
Hollandiában a 14 éven aluliak októbertől nem vásárolhatnak az italból. Egy kérdésre adott válasz szerint itthon is valami hasonlón gondolkodnak.

Több európai Lidl-üzletben is él valamilyen korlátozás az energiaital-fogyasztásra, illetve vásárlásra vonatkozóan. Hollandiában július elején jelentették be, hogy az ottani boltokban októbertől a 14 éven aluli személyek nem vehetnek belőle. Ezt arra hivatkozva léptették életbe, hogy a szakemberek szerint a magas dózisú koffein és cukortartalom túlhajszoltságot, szívritmuszavart is okozhat.

A Lidl és az Aldi nagy-britanniai boltjaiban már másfajta szabályt vezetett be, ott a 16 éven aluliaknak nem adnak el az italból, Litvániában pedig törvény tiltja, hogy a 18. életévüket be nem töltött vásárlók energiaitalt fogyasszanak. A szabályozás tehát nem egységes.

Ennek apropóján érdeklődött a Világgazdaság a Lidl és az Aldi magyarországi képviseleténél, hogy megkérdezzék, itthon terveznek-e szigorítást életbe léptetni. Utóbbi nem reagált a lap megkeresésére, a Lidl válasza azonban igen beszédesre sikeredett: közleményükből az derült ki, hogy vizsgálják a lehetőségeket a vásárlói igények figyelembevételével.

A Portfolio emlékeztet: egy 2010-es felmérés szerint a 10-14 év közötti magyar gyerekek ötöde energiaitalt iszik reggelire.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!