2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Finomabbnál finomabb kakasvariációk a ladányi fesztiválonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-24 17:57:25
Címkék: Bihari hírek
A Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógy-és Strandfürdő előtti területen rendezték meg július 21-én Püspökladányban az V. Kakasfőző Fesztivált.

Harminckilenc baráti társaság, civil egyesület és intézmény nevezett a főzőversenyre. A tavalyi évhez hasonlóan a környező településekről is érkeztek versenyzők egy-egy sajátos recepttel. Évről évre egyre több csapat jelentkezik a versenyre, s olyan ételeket készítenek, melyeknek nagy hagyománya van a magyar gasztronómiában és a Sárréten. A főzőverseny kiegészítője, immár harmadik alkalommal – a városi palacsintasütés. A rekord ezúttal 1595 db, a legtöbb palacsintát a Segítő Kezek Intézmény sütötte.
A finomabbnál finomabb baromfi alapú ételeket megadott szempontrendszer alapján 14 tagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke a látványkonyhával jelentkező Bede Róbert sztárséf volt. Kora délutánig folyamatosan érkeztek az ételek a zsűriasztalhoz. Íz, illat, állag, tálalás – ezeket tartották szem előtt a bírák.

Fotó: Tányér József

A verseny első helyezettjeként a vándorserleget és a város kakasát az Éhes Magyar nevű csapat vihette el, második helyezett a Kukori csapat, a harmadik pedig a Kakasmentők versenyzői lettek. A többi csoport sem távozott üres kézzel, az ajándék átvételekor a versenyzők képviselői feltűzték a Kakasfőző Fesztivál zászlajára szalagjaikat.

A színpadi műsorok 12 órakor kezdődtek. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Dombi Imréné polgármester köszöntője után pedig hagyományőrző és kulturális műsorokkal folytatódott a rendezvény.

Fotó: Tányér József

A helyi fellépők, csoportok produkciója mellett láthattuk a Szabad Lovagok Rendje bemutatóját és a Magyar Népmese Színház dramatizált mesejátékát.

Este Opitz Barbi zenés produkcióját hallhatták az érdeklődők. Az est sztárvendége a Napoleon Boulevard zenekar volt.

Összességében elmondhatjuk, hogy a közös főzés, az együtt töltött nap összehozta a csapatokat, s egy jó hangulatú fesztivál részesei lehettünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!