2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Alig van telek Budapesten családi háznakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-28 19:29:04
Címkék: Bihari hírek
Az épülő új otthonok fele családi ház – legalábbis országszerte. Ez azt mutatja, a magyarok szeretnek, szeretnének családi házban élni. A fővárosban ugyanakkor a lakóingatlanok forgalmának mindössze 10 százalékát (pár ezer adás-vételt jelent) teszik ki a családi házak – legyenek azok használt vagy új ingatlanok – derül ki az OTP Ingatlanpont közleményéből.

„A legélénkebb családi ház forgalom a pesti oldal külső részein, valamint a II. és III. kerületben tapasztalható. Itt kerületenként nagyjából 100 és 400 közötti ház talál új tulajdonosra évente” – nyilatkozta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Mivel a családi ház kedvelt lakhatási forma, sokan vágnának bele az építkezésbe. „A családi házas építkezési kedvnek a fővárosban a rendelkezésre álló telkek véges száma és azok ára szab határt” – tette hozzá Valkó Dávid.

Bár a legfrissebb KSH-adat 2016-os, abból az látszik, hogy új családi házat legszívesebben a délkelet-pesti periférián a XVI., XVII., XVIII. kerületben húznak fel az építkezők, a budai oldalon pedig a XXII. kerületben. Nyilván amiatt is, hogy ezeken a területeken még található beépíthető telek.

A pesti peremkerületekben 20-50 ezer forint a négyzetméterenkénti telekár, a szintén kedvelt Óbudán 80-100 ezer forint, a II. kerületben 300 ezer forintnál is több lehet. Egy családi házat négyzetméterenként átlagosan 360 ezer forintból lehet felépíteni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!