2019. július 21. Vasárnap, Dániel, Daniella.
 
Új módszerekkel akar segíteni az álláskeresőknek a kormányForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-09-05 13:08:48
Címkék: Bihari hírek
A megváltozott piaci körülmények miatt átalakítják a munkaügyi központok foglalkoztatási osztályainak működését, a pilot-program célja, hogy a következő 1-1,5 évben közel 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Bodó azt hozta fel példának, a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában. Ezáltal a foglalkoztatási osztályok munkatársai az álláskeresőket végzettségük, illetve készségeik és képességeik alapján tudják kapcsolatba hozni a számukra megfelelő munkáltatóval.

A programnak remélhetőleg más, a műsorban nem ismertetett hozzáadott értéke is lesz, mivel azoknak az embereknek, akik még a mai, közel teljes foglalkoztatottság és munkaerőhiány állapotában is állástalanok, valószínűleg komolyabb problémái vannak a profi önéletrajz hiányánál. Például nincs piacképes tudásuk.

Az államtitkár elmondta, hogy a rendszer átalakítását a pilot-program keretében először csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében indították el, a későbbiekben terjesztik ki az egész országra.

Bodó Sándor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szólt arról is, hogy főként a határ mentén, mint például Hajdú Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya és Zala megyében vannak még jelentős munkaerő-tartalékok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!