2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hónapokig zsarolt egy szakit egy nagykátai férfiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-09-30 17:01:47
Címkék: Bihari hírek
Zsarolás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség egy nagykátai férfi ellen – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves gyanúsított 2018 áprilisában került kapcsolatba a sértettel, egy szintén nagykátai férfival, akitől egy kerti kisgép javítását kérte. A sértett a vállalt munkát elvégezte, de utána a gyanúsított azzal kereste fel ismét, hogy a gép nem működik és további javításának költségét rajta akarta behajtani.

Követelését fenyegetéssel nyomatékosította, ezért a sértett kifizette a kért összeget. Miután a módszer elsőre bevált, a gyanúsított hónapokon át különböző összegeket követelt, többször bántalmazással, vagy hozzátartozója bántalmazásával fenyegetett a sértettet. Sőt, egy alkalommal ténylegesen bántalmazta is. Az áldozat 2018. május és szeptember közötti időben több százezer forintot fizetett ki a gyanúsítottnak.

A nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, elfogták és gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették 2018. szeptember 26-án. A férfi lakhelyén tartott házkutatás alkalmával a rendőrök egy fegyvert vagy annak utánzatát és kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!