2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Figyelmeztet a NAV: fizethet, akinek lejárt a diákigazolványa, és nem szerzett munkátForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-06 19:35:54
Címkék: Bihari hírek
Már csak tíz napig maradnak jogosultak az egészségügyi szolgáltatásra azok, akiknek idén október végén járt le a diákigazolványuk, és nem tanulnak vagy dolgoznak.

 

Akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, vagy nem szerzett munkát, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie – figyelmeztetett a NAV.

A hallgatói jogviszony megszűnése után még október 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik idén nyár elején fejezték be tanulmányaikat. A diákigazolvány lejártát követő 46. naptól kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie. Ez idén havonta 7 320 forint.

Ez azt is jelenti, hogy legkésőbb december 30-ig, azaz az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (december 15-öt) követő 15 napon belül be kell jelentkezni a NAV-hoz, a 18T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető, és benyújtható ügyfélkapun keresztül vagy postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot minden hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken lehet befizetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!