2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kampánycsend sértések Hajdú-Biharban – Volt ahol italt osztottakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-13 10:49:12
Nézze meg milyen kampánycsend sértõ mozzanatokról tettek bejelentést Hajdú-Biharban!

A területi választási bizottsághoz beérkezett kifogásokról, illetve azok elbírálásáról dr. Vasas Lászlónét, a területi választási iroda vezetõjét kérdeztük.

 

A szakember elmondta, összességében most sem érkezett az átlagosnál több bejelentés a bizottsághoz, amely 10 esetbõl ötöt elutasított.

A kifogások közül kettõt Debrecenbõl tették. Egyikben a bejelentõ kampánysértõ cikkre hívta fel a figyelmet egy online oldalon, de a bizottság már nem találta meg az internetes lapon, az OVB-nek adta át az ügyet.

Egy másik bejelentõ az egyik szavazókör bejáratától néhány méterre kitett választási plakátot kifogásolta, döntés késõbb várható.

A 4-es, hajdúhadházi választó kerületben szombaton egy jelölõ szervezet kiadványában megjelent rejtvény megfejtõinek osztottak ajándékcsomagot, amitõl eltiltotta, de a jogszabálysértést elutasította a bizottság. Az egyik szavazókörben a hangnemmel vol elégedettlen a bejelentõ, de bizonyítás hiányában elutasították kifogását.

Ugyanígy járt ebben a kerületben egy italosztást sérelmezõ, illetve egy szavazót túlzott figyelemmel kisérésrõl tett bejelentés is. Bizonyíték hiányában azt a kifogást is elutasította a bizottság, amelyben a bejelentõ autóból kikiabálók becsületsértõ politikai megjegyzéséire tett panaszt.

A 7-es választó kerületben, Hosszúpályiban jogszabálysértést követtek el, amikor egy iskola kerítésére politikai plakátot ragasztottak ki, míg a 8-asban, Polgáron videofelvétel bizonyították egy plakát megrongálását, aminek tettesét a rendõrség igyekszik felderíteni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!