2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A kínai áruk legnagyobb kiszolgálója akar lenni a Magyar PostaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-01 20:43:57
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Posta Zrt. a kínai áruk egyik legnagyobb csomaglogisztikai kelet-közép-európai központjává akar válni - egyebek mellett erről is beszélt Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. A miniszter a lapnak elmondta, hogy első lépésként a negyedik legnagyobb kínai csomaglogisztikai céggel közös vállalatot indított a társaság.

De Bártfai-Mager beszélt más postai fejlesztésekről is:
■ új csomaglogisztikai rendszert építenek ki, mert - ahogy a miniszter mondja - ma már másképp kell számolni, szortírozni és válogatni a küldeményeket, mint az intézmény kialakításának idején.
■ A másik vállalásuk a Pakk projekt, amely lehetővé teszi a levelek követhetőségét. Ez jelenleg tesztüzemben működik, a tervek szerint 2020-ban már az ország teljes területén futó szolgáltatássá válik - mondta Bártfai-Mager.

 

Küldeményeket pakolnak a Magyar Posta Nemzetközi Postakicserélő Központjában a Liszt Ferenc-repülőtéren 2018. július 4-én.
Fotó: Kovács Tamás

A miniszter elárulta, hogy felmerült csomagküldő cég felvásárolása is, de tárgyalásokat egyelőre nem folytatnak az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!