2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A Volán-dolgozók szakszervezete sem elégedett a 8 százalékos minimálbér-emelésselForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-06 17:43:03
Címkék: Bihari hírek
Beláthatatlan következményeket emlegetnek.

 

Kevésnek tartja a nemrég elfogadott és bejelentett 8 százalékos minimálbér-emelést a Volán-dolgozókat képviselő Közúti Közlekedési Szakszervezet – írja a 24.hu. A szervezet szerint a kétszámjegyűnél kisebb mértékű emelésnek beláthatatlan következményei lehetnek az ágazatban egyre nagyobb gondot jelentő munkaerőhiány miatt.

A szervezet nem érti, hogy a Liga és a Munkástanácsok miért írták alá az emelésről szóló dokumentumot, hiszen korábban a Magyar Szakszervezeti Szövetség is kevesellte a 8 százalékot, és szintén kétszámjegyű emelést sürgettek.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, Baranyai Zoltán szerint ha nem emelkednek tovább a bérek, további elvándorlásra kell számítani, ami

még a tavalyinál is kritikusabb helyzetet teremthet az egyébként is létszámhiánnyal küzdő ágazatban.

Baranyai hangsúlyozta, autószerelőből, autóvillamosság-szerelőből és autóbusz-vezetőből már tavaly is komoly hiány volt, és a régi dolgozókat is csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett megtartani a szakmában. A szakszervezeti vezető szerint sajnálatos, hogy a megállapodást aláíró konföderációk a 8 százalék elfogadásával az ágazati tagszervezeteik pozícióját jelentősen gyengítették a helyi bértárgyalásokon, de reménykedik benne, hogy a döntéshozók reálisan látják a foglalkoztatási nehézségeket, és mindezt figyelembe véve születik egy új, mindenki számára elfogadható megállapodás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!