2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újra divat lett a Balaton, 1500 új ház kapott engedélyt tavalyForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-06 17:49:28
Címkék: Bihari hírek
Sokan befektetési céllal vásárolnak, de egyre több nyaraló is visszatalál. Jelentősen felértékelődnek az ingatlanok, míg a Tihany-Csopak vonal a legdrágább, a délnyugati parton nő a legjobban az eladott ingatlanok ára, és száma is.

 

A pénzügyi válság lecsengését követően újra kelendők lettek az ingatlanok a magyar tenger partján. Az országon belüli turizmusban is ismét egyre kedveltebb célpont a Balaton, és egyre magasabb szintű szállodák és éttermek állnak a kikapcsolódni vágyók szolgálatában. A szezon hosszabbodása is tapasztalható.

 

Még mindig sokan vannak a Balatonnál, tovább tart az idei szezon

Egyre többen érkeznek a nyári főidényen kívül is az ország legnagyobb tavához, illetve mivel a nyár vége meleg lesz, az idei szezon várhatóan tovább is tart.

Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki irodájának vezető értékesítési tanácsadója arról számol be a Privátbankárnak, hogy igencsak megugrott a kereslet a balatoni ingatlanok iránt. Katona szerint a vásárlók jó része befektetési céllal és nem saját használatra vásárol. De olyan is van bőven, aki nem csak nyaralóként veszi a házat, hanem be is költözik.

A Balaton-parti települések négyzetméterenkénti átlagára 150 ezer és 500 ezer között alakul, de nem ritka a milliós négyzetméterár sem. A legdrágább települések az északi-parton Csopak, Tihany és Balatonfüred, a déli-parton pedig Balatonlelle.

De a Fonyódi járásban is 40 százalékot meghaladó drágulást regisztráltak, és közel hasonló ütemben nőttek a Fonyódtól nyugatra található Balatoneresztúr, Balatonberény, és Balatonmáriafürdő árai is.

A legtöbb építési engedélyt Siófokon adták ki, 363-at, azt Fonyód követi 180-nal, majd Balatonlelle 140-nel, az északi-parti Balatonalmádin és Keszthelyen is egyaránt 100-100 új ház épülhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!