2019. augusztus 24. Szombat, Bertalan.
 
Csak a tervdokumentációja 4,1 milliárdba fog kerülni az új Duna-hídnakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-06 21:08:37
Címkék: Bihari hírek
12,9 millió eurót, azaz több mint 4 milliárd forintot költhet a kormány az Újbudát Csepellel összekötő Duna-híd engedélyezési tervdokumentációjára – írja az Átlátszó.

A hidat 2028 és 2033 között építhetik meg, és kötöttpályás közlekedéssel együtt 2×3 sávos lesz. A látványtervek szerint a kinézete nem lesz mindennapi, ferde kábelesrere és ferdén kialakított pilonokkal álmodták meg. Talán ezzel összefüggésben az ára is kimagasló, az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából kiderül, hogy a közbeszerzést a megbízás összege nettó 12,9 millió euró, ebből a teljes építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítésének ára 10, 6 millió euró, az opciós rész pedig 2, 2 millió euró. A tervdokumentáció egyedül tehát mintegy 4,1 milliárd forintba fáj majd.

A közbeszerzést a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) írta ki, ami idén január 19-én meg is kötötte a szerződést a nyertes UNStudio és Buro Happold Engineering alkotta konzorciummal.

A nemzetközi tervpályázatot az eredetileg a 2024-es olimpiára tervezett Galvani hídra írták ki, ami Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát. Az olimpia elmaradt, de mint megírtuk, a hidat mégis megépítik, méghozzá a délebbre tervezett Albertfalvai híd és az északi Aquincumi híd előtt, pedig nem túl forgalmas részeket köt össze: Csepelen a Szabadkikötő és a szennyvíztisztító között megy, valamint a krumpliföldeket szeli át, a Soroksári-Dunaágon túli ferencvárosi iparterületekről nem is beszélve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!