2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Élen járnak a diszkontok a részmunkaidős foglalkoztatásbanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-07 18:40:17
Címkék: Bihari hírek
Dupla annyian dolgoznak részmunkaidőben a Lidlben, az Aldiban vagy a Pennyben, mint a Tescóban, a Sparban vagy az Auchanban.

 

A kereskedelemben arányaiban a diszkontok foglalkoztatják a legtöbb részmunkaidőst Magyarországon, arányuk a 40 százalékot is meghaladja – írja a blokkk.com. Ilyen diszkontnak számít például az Aldi, a Lidl vagy a Penny.

A nagyobb üzletláncokban, mint például az Auchanban, a Sparban vagy a Tescóban ez az arány mindössze 20 százalék.

A kisebb boltoknál az eladók nagyjából negyede dolgozik részmunkaidőben.

Érdekesség, hogy míg 2014-ben 28 százalék volt a kereskedelmi részmunkaidősök aránya, addig 2018-ban ez az arány összességében 23 százalékra olvadt.

Cikkünkre reagálva a Tesco azt jelezte: A Fixen fix rögzített részmunkaidős foglalkoztatás a Tescónál heti öt órától bármely intervallumban kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás összes előnyét élvezheti. A Tescónál a jelentkező tulajdonképpen – az áruházi működést figyelembe véve – maga választhatja ki a számára megfelelő napszakokat és órákat a munkavégzésre. Az áruházlánc pedig a munkaszerződésben vállalja és szavatolja, hogy kizárólag azokban az időszakokban és annyi óraszámban foglalkoztatja a leendő munkavállalót, amelyekben korábban megállapodtak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!