2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Bicajra fel!Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-04-15 16:57:57
A Bihari Természetbarát Egyesület a Föld Napja alkalmából április 24.-én, szombaton Berettyóújfaluba invitálja a megye minden kerékpárosát, ez a nap ugyanis a "bihari megyeszékhelyen" a bringásoké lesz.

Tíz órakor Critical Mass kerékpáros felvonulással indul a nap, mely során egy körutat tesznek a városban, hogy felhívják a figyelmet a kerékpározás elõnyeire: a csendesebb, belvárosban gyorsabb, egészségesebb, környezetkímélõbb, kulturáltabb közlekedési alternatívára. A felvonulást rendõri és szervezõi kísérettel biztosítjuk. Gyülekezõ: délelõtt 9.30-kor.

11.15 órakor elhagyják a forgalmas, autóktól zajos várost, és csendesebb környezetben, a természetben hódolnak a kerékpározásnak. A könnyed, akár családdal is teljesíthetõ túrán Bakonszeg, és környékének kevesek által ismert látnivalóit keresik fel. Ha valaki nem látta még a Bihar ezen csodálatos részét, itt a kiváló alkalom megismerni Kádár Vitéz elfeledett sírját, Bessenyei György lakóházát, a Nadányi-kúriát és díszkertjét, vagy Kék-Kálló élõvilágát. A táv 30 km.

20 órakor Critical Mass Night néven éjszakai felvonulást szerveznek, ahol bárki kedvére villoghat. Sõt, a világítás minden drótszamáron kötelezõ! Felvonulásuk célja ezúttal is a kerékpározás népszerûsítése "rávilágítva" a világítás fontosságára. Gyülekezõ: 19.30-tól.

A felvonulás egyben különleges bringások találkozója is: trial, monocikli, BMX, tandem, chopper, retro, épített kerékpárok, stb.

A rendezvények kiindulópontja, és célállomása is a Berettyóújfalu központjában található Szent István tér. 

Bõvebb információk: www.biharite.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!