2019. július 19. Péntek, Emília.
 
Zsiráfbébi született a debreceni állatkertbenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-22 20:34:27
Címkék: Bihari hírek
Ismét zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kisbika február utolsó napján jött a világra – közölte az állatkert igazgatója szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett rá, hogy 2017 nyarán született Debrecenben az ország első recészsiráf-bébije, Jabari, akit most testvérrel örvendeztetett meg az állatkert zsiráfpárja, Emma és Szilveszter.

 

A recés zsiráf a zsiráf egyik alfaja, Szomáliában, Etiópiában és Kenyában él természetes környezetbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A debreceni szülőpár Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárja.

A kis zsiráfcsikó megszületésével 163-ra nőtt Európában a recés zsiráfok száma, az állatokat 55 állatkertben gondozzák a kontinensen – fűzte hozzá.

 

A legritkább alfaj

A kisbika gondozását állatápolók végzik, a sajtótájékoztató idején cumisüvegből másodpercek alatt ivott meg hat deciliter 4,2 zsírtartalmú szürkemarha-tejet.

 

A debreceni állatkert két és fél hetes recés zsiráfcsikója (Giraffa camelopardalis reticulata) gondozójával a sajtóbemutató napjánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Gergely Sándor a tájékozatón elmondta: a recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és szerepel a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Magyarországon csak Debrecenben láthatóak recés zsiráfok, amelyek az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!