2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
40 ezer lakást építene évente a Fidesz, jön a kedvezõbb elõtakarékoskodás Forrás: Ingatlanmagazin
Utolsó módosítás: 2010-04-20 08:05:47
Az új kormány néhány hónapon belül olyan módosítást kezdeményez a lakástakarék-pénztári törvényhez, hogy az elõtakarékoskodás a jelenleginél is elõnyösebb legyen – jelentette be Bencsik János.

Az új kormány néhány hónapon belül olyan módosítást kezdeményez a lakástakarék-pénztári törvényhez, hogy az elõtakarékoskodás a jelenleginél is elõnyösebb legyen – jelentette be Bencsik János, a Fidesz lakáspolitikusa a Construma szakkiállításon. Mint mondta: a Fidesz átalakítva folytatja a korábbi kormányzása alatti lakáspolitikát.

 

Bencsik János azt is elmondta, hogy szerinte a Társaság a Lakásépítésért Egyesület által szerkesztett Otthonteremtési Program beépíthetõ a választáson nyertes párt kormányprogramjába. Azt javasolta az építõipar képviselõinek, hogy egyeztessék érdekeiket, mert csak közösen léphetnek fel hatékonyan a politikai döntéshozóknál. Õ egy építési kamarát képzel el érdekérvényesítõként.

Az is kiderült szavaiból, hogy az új kormány egy komplex épületkorszerûsítési programot indít, és évente 40 ezer lakás építéséhez kíván hozzájárulni. A felújítandó lakások száma 3 millió 200 ezer Magyarországon, ezeket 10-15 év alatt úgy kell felújítani, hogy a végén a lakásállomány földgáz igénye 25-30 százalékkal csökkenjen – tette hozzá. Az évi 40 ezer lakásnak 20 százaléka bérlakás lesz – idézte szavait a Távirati Iroda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!