2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Május közepén fontos tanácskozást tartanak a hazai bankokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-03 19:18:48
Címkék: Bihari hírek
Május 13-án eldőlhet, mikortól megy át az átutalásunk 5 másodperc alatt, aznap ugyanis a hazai bankvezérek találkoznak a jegybank illetékeseivel, hogy megvitassák, készen lesz-e az azonnali fizetési rendszer a július 1-jei indulásra, vagy halasztás szükséges - értesült az mfor.

Március végén terjedt el a hír, hogy az egyik nagybank kezdeményezésére a Magyar Bankszövetség azt javasolta a Magyar Nemzeti Banknak (MNB): a július 1-jei induláskor tesztjelleggel először csak nagyon kicsi, legfeljebb néhány százforintos tételeket lehessen azonnal átutalni, s csak ha minden zökkenőmentes lesz, akkor legyen a rendszer teljes körű. A nagybanknál ugyanis valószínűleg attól tartanak, hogy nem mindegyik pénzintézet lesz kész a zökkenőmentes üzletmenetre.

 

123RF

A jegybankelnök április elején azt mondta, hogy: bár az azonnali átutalással kapcsolatos rendelkezések július 1-jén hatályba lépnek, ha a folyamatban lévő tesztelések olyan mértékű kockázatot tárnak fel, amely miatt nem tartható az eredetileg meghatározott indulási céldátum, vagy nem biztosítható az új infrastruktúra megbízható és stabil indulása, úgy az MNB az érintett pénzforgalmi szereplőkkel együttműködve meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ezt erősítette meg Matolcsy György egy képviselői kérdésre a napokban. Bár az mfor által megkérdezett nagybankok kivétel nélkül azt mondták, július 1-jére végeznek az előkészületekkel, nem tudni, hogy a jóval számosabb többi hitelintézettel mi a helyzet.

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!