2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Reagált a BMW a hvg.hu-nak a debreceni beruházást érintő hírreForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-14 06:06:23
Címkék: Bihari hírek
Nem örülnek a befektetők annak, hogy az egyik legnagyobb német gazdasági lap az autógyárak problémáiról ír.

 

A Daimler és a BMW részvényei is estek a tőzsdéken, miután a Handeslblatt arról cikkezett, hogy a pénzügyi problémák miatt visszafoghatják a két cég beruházásait – írja a Portfolio. A BMW még könnyebben megúszta, csak 1 százalékkal esett az árfolyama, a Daimleré viszont 2,7 százalékkal csökkent.

Megkérdeztük a BMW-t és a Daimlert is, mi igaz a német lap állításaiból, vagyis abból, hogy a magyarországi gyárépítést, illetve -bővítést is hátráltathatják a problémák.

A Daimlertől még nem érkezett válasz, a BMW-től pedig azt a reakciót kaptuk: nem kommentálnak médiaspekulációkat. Az új gyár Magyarországon további kapacitásbővülést hoz majd a globális gyártóhálózatukban. „Kínai, mexikói és az USA-ban történt beruházásaink után tovább erősítjük európai aktivitásainkat, megtartva egy globális termelési egyensúlyt Ázsia, Amerika és Európa között” – tették hozzá.

A Handelsblatt szerint a BMW-nél át kell gondolni a terveket, intenzív tárgyalások folynak a még meg sem épült debreceni üzem jövőjéről. A lap azt is állítja: a Daimler már elhalasztotta a kecskeméti Mercedes-gyár bővítését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!