2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Telefonon kérhetnek segítséget az eladósodott családok Forrás: Ingatlanmagazin
Utolsó módosítás: 2010-04-21 11:54:23
Telefonos információs szolgálatot hozott létre a Menhely Alapítvány a kilakoltatás elõtt állóknak. Azoknak nyújtanak segítséget, akik közüzemi, vagy egyéb tartozásuk miatt veszíthetik el a lakásukat. Pénzt nem, csak tanácsot adnak – derült ki a Népszava mai cikkébõl.
A közüzemi- és közös költség-, a bérleti díj- illetve hiteltartozás miatt bajba jutottakon segítene a Menhely Alapítvány. A szervezet tanácsot ad abban, hogy a segítséget kérõk kihez, vagy melyik szolgáltatóhoz forduljanak támogatásért. Matlári Ferenc, a társaság munkatársa szerint a lakásvesztés gyakran megelõzhetõ lenne, ha a bajba jutottak idõben kérnének segítséget.

Elsõsorban a munka nélkül maradtak számára válik kezelhetetlenné a helyzetük. Többségük nem tudta fizetni bérelt lakását – mondta el a lapnak. Az is kiderült szavaiból, hogy egyre többen járnak
Tanáccsal segítenek
A lakáshiteleik illetve a válság okozta eladósodás miatt bajba jutott családok a +361 267 00 06-os telefonszámon mától hétfõn és pénteken 18 és 21 óra között kérhetnek segítséget az ún. Kulcs-tartó program keretében.
az ingyenkonyhára és fürdõbe olyanok, akiknek még van lakásuk.

Úgy véli egyébként, hogy kisebb lenne a baj, ha nem lenne ilyen elhibázott a lakáspolitika. Az önkormányzati bérlakások száma még mindig nagyon kevés, az elmúlt években nem történt elõrelépés.

Azoknak, akik elveszítették az otthonukat, a hajléktalanszállóra költözés helyett más lehetõséget is biztosítanak. Jelenleg 120-an tartoznak a "bónos" rendszerhez, ami azt jelenti, hogy egy évig munkásszállóra vagy albérletbe költözhet az a bajbajutott, aki magára vállalja a költségek egy részét. Vannak, akik néhány hét vagy hónap alatt megoldják az átmeneti lakhatási problémájuk, másoknak szükségük van a teljes idõtartamra.

A lap felhívja még a figyelmet arra, hogy a kormány lakásbérleti támogatással bõvítette a krízisalap-programot. A szociális tárca már átutalta azt a 250 millió forintot a Hajléktalanokért Közalapítványnak, amelybõl legalább 6, legfeljebb 12 havi albérleti díjat, de maximum 300 ezer forintot kaphatnak azok, akik 2008. szeptember 30. után voltak kénytelenek elhagyni otthonukat, és legalább egy 18 év alatti gyereket nevelnek. Az elõzetes számítások szerint 800 család segítésére elegendõ a forrás.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!