2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jó időben jó nagy volt a vásárForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-14 19:48:02
Címkék: Bihari hírek
A debreceni alpolgármester szerint egyre színvonalasabb az ország legnagyobb kirakodóvására.

Fotó: Molnár Péter

 

Végeladás, nincs maradás, kezdődjék a vásárlás. Én mondom ezt Olcsó János, kinek híre általános – kiabálta szombat reggel a vásári kikiáltó Debrecenben, a Mihály-napi nagyvásár kezdetén, a Böszörményi út autók elől lezárt részén.

Ezután Barcsa Lajos alpolgármester kapott szót, aki elmondta: a város történetének fontos fejlődési pontja volt a vásártartás jogának elnyerése 1405-ben. Hegyek és nagyobb folyók hiányában a kereskedelem fontos szerepet játszott Debrecen növekedésében. A közterület felügyelet évről évre magasabb színvonalon szervezi meg a vásárt – fogalmazott a városvezető.

 

A megnyitó végén elsütöttek egy zöld ágyút, mellyel hivatalosan is megkezdődött a kereskedés. Szombaton és vasárnap egyaránt nagy tömeg hömpölygött a területen. Sokan vásároltak ruhákat, cipőket, kelendőnek bizonyultak a mobiltelefon-tartozékok, a szerszámok, az édességek. Többek összecsavart szőnyegekkel, függönyökkel a hónuk alatt indultak haza a vásárból.

 

Az Akadémia utcában Régi idők vásárát, a Bolyain Kézművesek utcáját hoztak létre, ahol kisüzemi módszerekkel készített termékeket, például sajtokat, füstölt húsokat, mézeket, lekvárokat kínáltak.

 

A büfék, kifőzdék, főtt kukorica és vattacukor árusok előtt időnként sorok alakultak ki, mindenki találhatott vásárfiát. Becslések szerint csaknem negyedmillióan keresték fel a rendezvényt.

OCS

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!