2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jobban fellépne a reptér az utasokat lehúzni próbálókkal szembenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-14 20:09:28
Címkék: Bihari hírek
A legtöbbször adománygyűjtéssel, kéretlen marketinges kérdőívekkel és illegálisan ajánlott fuvarokkal találják meg kéretlenül az utasokat, ezek ellen próbálnak meg jobban fellépni szerdától.

 

Új rendszerrel próbál fellépni a budapesti repülőtér az utasokat zaklatók ellen – derül ki a Budapest Airport közleményéből.

A legtöbbször adománygyűjtéssel, kéretlen marketinges kérdőívekkel és illegálisan ajánlott fuvarokkal találják meg kéretlenül az utasokat és a várakozókat, de a hatóságok által jóváhagyott Repülőtérrend értelmében május 15-től minden kereskedelmi, adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást, vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását, a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges.

Emellett a beérkező utaspanaszokra reagálva a Budapest Airport új biztonsági szolgáltatót bízott meg a feladattal, hogy minden olyan illegális és/vagy kéretlen tevékenységet tartson távol a termináltól, ami az utazóközönség zaklatásával járhat.

A módosított repülőtéri szabályok szerdán lépnek életbe, de nem érintik a BKK-buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását, illetve az engedéllyel rendelkező, előre rendelt taxik is változatlan módon, napi kétszeri ingyenes behajtási lehetőséggel vehetik fel utasaikat a terminálépületek mellett, és az utasok csoportjait elszállító turistabuszok ugyancsak változatlan rendben működhetnek a továbbiakban is.

Ugyanakkor a biztonsági szolgáltatók szakemberei minden illegális utasfelvételt megkísérlő, vagy bármely kéretlen, nem kívánt ajánlatot tevő személy tevékenységét udvariasan, de határozottan meg fogják akadályozni, és az elkövetők jogi eljárásra is számíthatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!