2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kétharmaddal nőtt a magyar építőipar egy év alattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-14 20:21:48
Címkék: Bihari hírek
Tovább tart az építőipar lendülete, de az árak is emelkednek.

 

Idén márciusban az építőipari termelés volumene 67,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit – közölte a KSH. Az első negyedévben az építőipar árai 10,3 százalékkal emelkedtek 2018 elejéhez képest.

Mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 62,3, az egyéb építmények kategóriáé 78,8 százalékkal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések, valamint az energetikai beruházások eredményezték a növekedést.

A termelés az épületek építésében 67,8, az egyéb építmények építésében 85,1, a speciális szaképítésben 59,2 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések mennyisége viszont már csak 2,5 százalékkal emelkedett. Igaz, itt látványos a kettősség: az épületek építésére kötött szerződéseké 40,8 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24,1 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében a nagy értékű ipari beruházások mellett főleg oktatási és sportlétesítmények kivitelezésére kötöttek szerződéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!