2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Ha a gyerekek tudják, miért történnek a balesetek, a felnőttek miért nem?!Forrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-15 06:19:22
Címkék: Bihari hírek
Debrecen - Prevenciós kisfilmet készített gyerekekkel a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Naponta átlagosan 70 ember veszíti életét közlekedési balesetben az Európai Unió tagállamaiban, ebből ketten Magyarországon halnak meg. A balesetek megelőzése a célja annak a kisfilmnek, amit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság készített. A filmben gyermekek mondják el, mi miatt történnek a balesetek.

 

„Ha ők tudják, mi miért nem?! Fogadjunk szót! Ők hazavárnak”

– ez a film üzenete.

A filmben sokkoló felvételek helyett inkább a gyerekek szemén keresztül mutattak görbe tükröt a felnőtteknek, hogy hogyan közlekednek, és igazából hogyan is kellene ezt tenniük, azért, hogy mindenki épségben hazaérhessen.

- Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy amikor a gyermekeinket iskolába, óvodába visszük a kis sajátos igazságukkal, sajátos nyelvezetükkel megfogalmazzák, hogy hogyan is kell közlekedni. Ránk szólnak, véleményt mondanak a többi járművezető szokásairól, illetve a szabályszegéseikről is - hallhattuk Plásztán-Kopcsa Kamillát, a főkapitányság megbízott sajtószóvivőjét.

A film készítői szerint a gyerek őszinte szókimondása nem lesz hatástalan.

- Aki megnézi, erre a szűk két percre meg fog állni, el fog gondolkodni, és reménykedünk benne, hogy szabálykövetővé válnak az emberek - mondta Suba István, a HBM-i Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

A rendőrség adatai szerint az idei év első négy hónapjában a megyében 216 személyi sérüléssel járó baleset történt, 23 százalékkal kevesebb, mint a előző év ugyanezen időszakában.

A halálos balesetek száma 56 százalékkal csökkent.

 

A video az alábbi linken megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=Yy4PoGTVOr0

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!